Idéer og råd til belysning af din opholdsstue

maj 25 2014, - - 0 Comments

I dette indlæg vil jeg komme nærmere ind på hvilken slags belysning, du bør benytte i din opholdsstue, og hvilke idéer og tips du kan implanterer for at opnå en endnu bedre belysning, end du har i forvejen.

Der er ingen tvivl om at en god belysning af rum er i sammenhæng med en god anvendelse af sine rum, og selve belysningen af dine rum kan altså give én ekspert som mig en pejling af, om du bruger dine rum fulgt ud og helt optimalt. Det betyder altså at hvis du har et rum som du bare ikke synes fungerer optimalt, så har det enten noget at gøre med at du har valgt den helt forkerte belysning, eller også er det fordi du har valgt at indrette rummet fuldstændig forkert og generelt bare uoptimalt.

Èn huskeregel man bør sætte bag sit øre er at nå man indretter rum, så gør man det ofte ved at sætte møbler i grupper og på den måde skaber man altså ”mindre usynlige” rum i det større rum, og denne tankegang skal du altså tage med over i selve det man kalder belysningen. For med belysning skal du også tænke i rum, og derved skal hver møbel gruppe altså have sin egen belysnings gruppe og metode, og på den måde får du skabt flere rum i det store rum ved at markerer de forskellige grupper af møbler ved hjælp af lyset.

En god idé er at du i din stue benytter et generelt lys som lyser hele stuen op, og til din sofagruppe, lænestol og/eller læsehjørne, der kan du så anvende en mindre separat belysning, hvilket givet en enorm god helheds effekt i dit rum.

En idé til belysning af et køkken, kan for eksempel være downlight, det bruger jeg nemlig selv, og det fungerer perfekt og optimalt til mit køkken.

Leave a Reply

Copyright 2014